Ricardo Risamasu Interview

Door Bas van de Haterd op 13-02-2009 09:27.

In het kader van nieuwe manieren van werk organiseren heb ik gesproken met Ricardo Risamasu, eigenaar van Rise BV. Rise is actief op het gebied van training en consultancy op internet recruitment, maar het interview heeft betrekking op de manier waarop RISE georganiseerd is.

Het unieke aan RISE is dat behalve Ricardo er niemand voor werkt, maar er in totaal wel een team van ongeveer 15 mensen werkzaam is voor RISE. Dit zijn freelancers en ZP’ers (Zelfstandige Professionals) die zich onder andere binden aan RISE.

Het grote voordeel hiervan, aldus Ricardo, is de creativiteit die je ook in een tam van ondernemers hebt. Naast de flexibiliteit die het geeft om geen personeel te hebben.

Een uniek onderdeel van RISE is op dit moment de sales. Die wordt namelijk gedaan vanuit Thailand. Niet dat het geoutsourced is, maar de sales man zit daar toevallig. Deze is ooit begonnen met regelmatig intern te bellen, daarna is hij gaan werken vanuit huis en nu is dat huis (voorlopig) in Thailand. Als alles toch digitaal beschikbaar is, wat maakt het dan uit waar je zit?

Een leuk interview met unieke inzichten in een hele andere manier van je organisatie indelen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


690 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn