Voor mijn nieuwe boek ben ik momenteel bezig verschillende mensen te interviewen die unieke organisatievormen ontwikkelen of gewoon binnen hun organisatie bijzondere dingen doen. Zo ook internetbureau Tam Tam, dat een leef je droom concept heeft ontwikkeld en uitleeft. Door open over een mogelijk afscheid te praten betrek je mensen veel meer bij je organisatie als ze nog bij je werken.

Het unieke aan Tam Tam is dat ze al redelijk snel praten over een exit. Je mag je droom aangeven, ook, of juist, als die buiten Tam Tam is.

Dromen die Tam Tam voor hun medewerkers heeft waargemaakt zijn onder andere een oud medewerker die nu voor Microsoft in de VS werkt en de droom van één van de medewerkers was Tam Tam Utrecht op te zetten.

Gemiddeld heeft Tam Tam een verloop van 15% tot 25%. Dat is relatief voor de industrie waar ze in zitten volgen mij niet hoog. Dat is dus een gemiddelde ‘zittijd’ van 4 tot 6,5 jaar. Voor nieuwe media bedrijven is dat lang en een relatief laag verloop. Uniek als je bedenkt dat ze medewerkers helpen te vertrekken.

Is het voor iedereen toepasbaar? Waarom niet? Een mooie manier van omgaan met medewerkers nieuwe stijl.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.058 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën